Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskapet 2016 avgjort

27 MAR 2016 16:11
Klubbmästerskapet 2016 är avgjort. I tuffa och fostrande spår gjorde 40 taggade kombatanter upp om de åtråvärda pallplatserna i skidklubbens "hall of fame". I vår skidklubb är dock alla vinnare eftersom vi år efter år växer som förening och engagemanget bland våra medlemmar aldrig varit större.
  • Skapad: 27 MAR 2016 16:11

I år var det dock extra tufft. Ett milt men blåsigt väder gjorde spåren ojämna och vallningen svår. Det var en nervös men taggad ensable som stod på startlinjen arla morgon på påskdagen. Några satsade allt på stakning, vissa hade avancerade klistertaktiker och internetuppkopplade prylar överallt på kroppen. Andra satsade helt enkelt allt på pannben + den efterföljande korven.

 

Först i mål var urstarka Henrik Holmström på 45 minuter och 33 sekunder. Henrik var rejält favorittippad i år sedan han representerade klubben i vasaloppet på oerhört starka 05:17:05. Det är Henriks första vinst i KM men om formen håller i sig så lär det bli fler.

 

Bland damerna dök ett välbekant namn upp på första platsen; Marie Ohlsson. Marie åkte in på en total andra plats och knöck samtidigt förstaplatsen för damer. Tiden 47:04 var också den imponderande givet underlaget.

Marie har vunnit KM i damklassen 4 gånger nu. 

 

På första tjejplats bland ungdomarna kom Maja Olsson - en 10årig och ursnabb tjej som gjorde sina 3 kilometer på svindlande 19 minuter och 30 sekunder. Maja har åkt flera gånger tidigare och väntas befinna sig i toppskiktet i många år framöver.

 

På första killplats bland ungdomarna åkte en mycket duktig och skidintresserad Adam Tengblad (10 år) in på 17 minuter och 28 sekunder. Adam har också åkt flera gånger förut och kommer gissningsvis utmana det äldre gardet ordentligt i framtiden.

 

Bland barnen kom alla på förstaplats. De åkte de småkuperade 700 meterna på vallen ivrigt påhejade av föräldrar som redan nu börjat träna framtida klubbmästare.

 

Graftåvallen-SK---KM-fakta-2016

Läs mer här : Årets resultat

Skribent: Mats Björk
E-post: This is a mailto link

Kommande aktiviteter:
(Klickbara länkar)

Nyårslopet (Mellandagsloppet)


Ett extra tack till de som stöttat våran pistmaskin.

Postadress:
Gräftåvallens SK - Skidor
Per Olov Ahlström, Malmövägen 50
85730 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0768341455
E-post: info@graftavallenssk...

startsida-sponsorer-bydalsfjallen

startsida-sponsorer-karlors

hallenselbygglogo

Gilla oss på Facebook

Vad ska det stå på din stolpe?